Laser Snijden

Metalen:

Lasersnijden van metalen heeft zich bewezen als een modern productieproces in de industrie. In de prototype en serie productie. Voor het lasersnijden gebruiken we fiberlasers vanwege de hoge bundelkwaliteit, grote interactie ten opzichte van de metalen werkstukken en de kleine spot grootte (+/-25 um). Hierdoor is de warmte beïnvloede zone erg gering. We kunnen bijna alle metalen snijden met laser. De maximale product grote is 600 x 600 mm (of in overleg.)  De dikte ligt tussen 0,001 tot 3 mm (afhankelijk van het metaalsoort).  Ook voor precisie folie is onze lasersysteem uitmuntend geschikt. Uiteraard leveren we alle producten braamvrij om de dikte tolerantie te garanderen.

 

Kunststoffen:

Voor het lasersnijden van kunststoffen gebruiken wij een CO2 laser. In deze markt onderscheiden wij ons door producten met hoge nauwkeurigheid en kwaliteit te maken.  De max productgrootte is 300 x 300. De dikte ligt tussen 0,001 en 10 mm ( afhankelijk van het kunststof)

 

 

Materialen waar we al ervaring mee hebben:

Metaal: RVS, Precisie folie,  Fosforbrons, Koper, Messing, Conifer, Nitinol, (vertint)Staal, Aluminium, Titanium, Wolfram, Molybedeen, Tantaal, Haynes, Zilver.

Keramiek: Aluminium-oxide, Glas, Zirconium-oxide

Kunststof: Pom, PMMA, HDPE, PS, PC, PET-G, HMPE,  Silicone en Rubber

 

Branches waar we actief zijn:

Automobiel, fijnmechanica,  medische, luchtvaart, semicon, onderzoek etcetera.